Швейцария ще изработи преговорната си позиция до края на годината за

...
Швейцария ще изработи преговорната си позиция до края на годината за
Коментари Харесай

Швейцария приема позицията си спрямо ЕС до края на годината

Швейцария ще изработи преговорната си позиция до края на годината за идващия стадий от договарянията за контролиране на връзките си с Европейския съюз , заяви държавното управление, представено от Ройтерс.

Берн и Брюксел са в проучвателни договаряния от април 2022 година за нови способи за образуване на връзките сред Швейцария, която не е членка на Европейски Съюз, и нейния максимален търговски сътрудник.

Отношенията претърпяха сериозен удар през 2021 година, когато Швейцария се отхвърли от контракт от 2018 година, който щеше да размени повече от 100 двустранни съглашения , настоящи от десетилетия.

Швейцарският кабинет прегледа резултата от договарянията в ранния стадий в сряда и сподели, че проучвателната фаза към този момент е завършила и е време да се приготви мандат за договаряния.

" До края на годината Федералният съвет ще реши дали да одобри плана на мандат за договаряния и да го показа... за консултация ", сподели кабинетът, добавяйки, че е уведомил Европейската комисия за решението си.

Предложенията включват нови съглашения за електрическа енергия, сигурност на храните, присъединяване в стратегии на Европейски Съюз, по-специално изследователския план Horizon Europe.

На договарянията би трябвало да се реализиран решения по съществуващите съглашения за присъединяване в единния пазар, в това число Споразумението за свободно придвижване на хора (Шенгенската зона) .
 Крайната десница господства на изборите в Швейцария
Крайната десница господства на изборите в Швейцария

Центристите ще играят решаваща роля за образуването на правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР